Stooockhooolm iiii miiiitt hjääärtaaaa

I torsdags åkte jag till Sthlm! När jag gick av tåget hade jag ingen aning om att jag skulle sitta där nästa natt och inte ha nån aning om vart jag skulle. Haha. Ja ja, iaf. Torsdagsnatten spenderade jag hos Joanna (vilket jag iofs gjorde alla 4 nätter) på en bäddsoffa som var större än hennes säng. Lyx!
Sen på fredagen var det dags för inflyttningsfest hos Kling/Wihk där Elin hade ställt till med ett redigt kalas med massa smått och gott. Träffade en massa nya sköna människor och några polare som man inte sett på flera år. Riktigt jävla kul hade jag! Runt 12 (tror jag?) drog vi vidare mot stan. Kommer inte riktigt ihåg i vilken del av stan vi var, men innan vi hade hunnit vara där i en halvtimme så var både Elin och Jacob (de jag skulle bo hos) borta. Som tur var hade jag iaf Mirja Skogh och Jennie Johannesen kvar som visste vart jag skulle ta vägen! Jag vet själv att minnet blir jävligt kort när man fått i sig lite vin och man inte hittar fram, så jag hängde kvar vid dem. Så vi drog vidare mot Sturekompaniet runt 2-2.30 och där blev det en massa dans barfota fram till halv 4. Sen var det dags att dra på sig de nya skorna som blivit alldeles för stora på mina första 5 minuter i dem. Fail. Tur jag hade Mirja att hänga fast vid. "Ida, nu släpper du inte min arm på hela kvällen! Håll i mig så du inte försvinner!" Will do. Men sen släppte jag för en sekund och då var alla borta, förutom Patrik (thank God!) som visade att jag skulle gå på tunnelbanan vid Hötorget och åka vidare mot Elin och Jacob. Jag satt där tills klockan var 4 och insåg efter ett tag att det inte skulle komma nåt tåg mot Hammarbyhöjden. Så jag tog en taxi till Joanna ända ut till Solna. Kan ju säga som så att det ekar i min plånbok nu.
Lördagen spenderades i soffan och jag rörde mig i en radie på ca 6 kvm på hela dagen och kvällen. Väcktes (!) av Joanna som ringde runt 18.30 och frågade om jag var hemma. Tror hon redan visste var jag hade spenderat hela dagen innan hon frågade. Tanken var att vi skulle ut den kvällen, meeeen vi höll oss hemma och myste med Mamma Mia! och diverse tv-program som går en lördagkväll. Tror vi båda två tyckte att vi gjorde rätt i det.
På söndagen var det dags för shopping! Så jag och Joanna gav oss iväg mot stan och Drottninggatan. Hann köpa lite saker på H&M och dreggla på Acne innan vi begav oss mot Söder. Där gick vi in på Whyred och Monki och fyndade lite allt möjligt. Jag förstår varför Söder är Joannas favoritdel av Sthlm för det var fruktansvärt mysigt!
Efter 6 timmars shopping begav vi oss mot Hammarbyhöjden för att hämta min väska som låg hemma hos Elin och Jacob. I dörren mötte vi en kopia av mig själv i lördags, stackars Elin. Men efter lite visning av alla fynd så såg hon lite piggare ut!
Sen åkte jag och Joanna och hyrde film på ICA. Bara 19 kr! Goa grajer. Det fick bli "Heartbraker" som var rätt rolig. Plus i kanten att den var fransk och hade en hunk som huvudroll. Sen somnade jag för första gången på länge före kl 12! Sjukt skönt att vakna upp utvilad på måndagen då det var dags för lunch med Jakob Reimersson. Hade inte träffat honom på över två år (bortsett från festen i fredags då) så det var sjukt kul att catcha up och höra lite om Australien.
Efter lunchen var det två timmar kvar tills klockan var halv fyra och tills mitt tåg gick, så jag strosade runt lite och såg till min förfäran att Maria Montazami skulle signera sin nya bok där på Åhléns HALV FEM. Typiskt. Jag älskar den fantastiskt underhållande människan.
Sen blev klockan tre och jag insåg att jag inte har nån aning om vart tågstationen var. Som tur var var det bara att gå genom tunnelbanan och upp för en trappa, så var jag framme. Turist, javisst! Efter ca 4 timmars åkande var jag äntligen hemma i Arvika igen och hos min älskling. En mycket lyckad helg, trots karatefylla och stadsyrande! Kommer nog inte ta lång tid innan jag åker tillbaka och gör exakt samma sak igen.


Elin bjöd på nybakat och annat mums!



Typiskt.



RSS 2.0